top of page

Kumkurdu Anaokulu “Bir çocuÄŸu bir köy büyütür.” atasözünden esinle çocukların anne-baba, yuva ve topluluk çemberi içerisinde kendi büyüme yolculuÄŸunun tadını çıkaracağı bir karşılaÅŸma alanıdır. Bu çember içerisinde çocuklar; kendi geliÅŸim yolculuklarına rehberlik eden güvenli, sıcak bir yuvanın ve ÅŸefkatli eÄŸitmenlerin kucağında oyun ve sanatla özgürleÅŸir, tüm duyularıyla ve taklitle dünyanın bilgisini içselleÅŸtirir ve masallarla kendini ifade etmenin en renkli yollarını bulurlar.

sınıf

Kayıt ve Bilgilendirme Dosyası için

Yuva Saatleri

Tam Gün

Pazartesi, Salı, ÇarÅŸamba, PerÅŸembe, Cuma

9.00-16.00

Günlük Akışta
Sizi Neler Bekliyor?

Günaydın Çemberi

Selamlama çemberinde her gün çocuklarla çember etrafında bir araya geliriz. Bu çemberde günü ve birbirimizi selamladıktan sonra mevsim ÅŸarkımızı parmak oyunları ve dans eÅŸliÄŸinde söyleriz.

Günün Ritmi Nedir?

Waldorf pedagojisinde ritim, rutin ve ritüeller çok önemlidir. Her günün bir ritmi mevcuttur. Bu ritim her hafta tekrarlanırken çocuklar da bu ritim içerisinde hem kendi yollarını bulabilir hem de derinleÅŸerek bedensel ve ruhsal geliÅŸimlerini desteklerler.

keçe bebek
oyun

Serbest Oyun Zamanında Ne Yapılır?

Oyun zamanında çocuklar kapsayıcı yetiÅŸkinlerle çevrelenmiÅŸ güvenli ortamlarında doÄŸal materyallerden üretilmiÅŸ oyuncaklarla hem duyularını hem hayal dünyalarını beslerler. Oyun esnasında herhangi bir performans ya da akademik beklenti yoktur. Serbest oyun zamanında eÄŸitmenler çocukların ihtiyaçları dahilinde oyuna katılarak oyun akışına rehberlik ettikten sonra kendini oyundan çeker. 

 

Oyun, çocuÄŸun en büyük öÄŸrenme aracıdır. Her çocuk bu aracı kendi ihtiyacı ve kendi hızında farklı ÅŸekillerde kullanmayı öÄŸrenir. Kumkurdu'nda bu öÄŸrenme sürecinin önündeki tüm engelleri kaldırmanın ve çocukluÄŸun gerçek iÅŸi olan oyuna zaman ve alan saÄŸlamanın bizim iÅŸimiz olduÄŸuna inanıyoruz. Oyunun, gelecekteki akademik öÄŸrenmenin gerçek temeli olduÄŸunu biliyoruz.

Bahçe Zamanı

Kumkurdu Anaokulu’nda çocuklar dört mevsim, günde en az  iki saati bahçede geçirirler. Kötü havanın deÄŸil hava koÅŸullarına  uygun olmayan kıyafetlerin doÄŸayla keyifle buluÅŸmamıza engel olduÄŸunu savunuruz. Böylelikle çocuklar her gün su, toprak ve temiz havayla hemhal olurlar. Bahçede doyasıya hareket ederek

oynadıkları oyunların yanı sıra, Kumkurdu bostanında yetiÅŸtirdikleri ekinlerle meÅŸgul olarak doÄŸanın döngüsünün tadına doÄŸrudan varırlar.

bahçe
ara öğün

Beslenme Kültürümüz

Bir tasarım bilimi olan permakültür, dünyayı gözetmek, insanı gözetmek ve adil paylaşım olmak üzere üç temel etik ilkeden bahseder. Permakültürün ekolojik ve sosyal dönüÅŸümde sahip olduÄŸu radikal gücü saÄŸlayan ÅŸey bu üç etiÄŸin bütünleÅŸtirilmiÅŸ varlığıdır. Kumkurdu'nun her faaliyeti bu üç etik ilke odakta bulundurularak oluÅŸturulmaktadır. Kumkurdu’nda beslenme kültürü bu üç etiÄŸin ikincisi olan ‘dünyayı gözetmek’ ilkesine dayandırılarak oluÅŸturulur. İyi, temiz ve adil gıdaya ulaşırken küçük üreticileri desteklemeyi bu sebeple çok önemser ve önceliklendiririz.

 

​Kumkurdu Anaokulu’nda sabah atıştırmalığı, öÄŸle yemeÄŸi ve  öÄŸleden sonra ara öÄŸün bulunmaktadır. Mutfak alışveriÅŸimizi  temiz ve adil üretim yapan üreticilerden yapar, mevsiminde  ve dengeli beslenme alışkanlığını gözetiriz. Paketli, hazır,  dondurulmuÅŸ, ÅŸekerli ve konserve gıdaları yuvamızda bulundurmayız. Ailelerimizin gruba dışarıdan yiyecek ve içecek getirmemesini rica ederiz. Her öÄŸünün menüsü; diyetisyen eÅŸliÄŸinde, mevsime uygun,  aylık olarak düzenlenir. Hazırlanan menü her ay ailelerle  mail üzerinden paylaşılır.​

Anne-Baba AkÅŸamları

Ayda bir kere tüm anne babaların katıldığı anne baba buluÅŸma akÅŸamı organize ederiz. Birbirimizi iyi tanımak ve ortak bir dil oluÅŸturabilmek adına gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz bu buluÅŸmalarda çocuklarımızın geliÅŸimsel dönemlerinde bize yol göstereceÄŸine inandığımız konu baÅŸlıklarını belirler bu konu baÅŸlıklarında derinleÅŸiriz. Anne baba akÅŸamlarımızın konu ve tarihleri eÄŸitim-öÄŸretim yılı baÅŸlamadan ailelerimiz ile paylaşırız.

yetişkin çemberi

© 2024, Kumkurdu Anaokulu

  • White Instagram Icon
bottom of page